هشدار به مسئولان فرهنگی : تاراج هنر ایران توسط همسایگان ترک و عرب

دسامبر 3, 2008

در سالهای اخیر برخی از کشورهای همسایه با خرید کتاب و آثار تحقیقی و تألیفی محققین و اساتید هنر و تاریخ هنر ایران و ترجمه و تبدیل این آثار به زبان عربی و ترکی اقدام به جعل تاریخ فرهنگ و هنر ایران زمین، تحت عنوان آثار تاریخی خود کرده اند.

در این باره یک استاد نقاشی و مینیاتور ایرانی که هم اکنون در آمریکا به سر می برد گفت در سالهای اخیر یک کتاب دیگر نیز که هنر معماری و کاشیکاری ایرانی را هنر عربی و “اسلامیک آرت ” معرفی کرده است با نام ” اشکال الهندسیه العربیه ” در برخی کشورهای عربی به چاپ رسیده که تا کنون آن را به 27 زبان دنیا ترجمه کرده اند و همسایگان ترک ما نیز هنر نقاشی ایرانی را هم اکنون در موزه ” اسمتسونیا ” در واشنگتن دی سی پایتخت آمریکا با نام ترکیش آرت به بازدیدکنندگان این موزه معرفی می کنند. 

                                  استاد فرشچيان                                

وی گفت عربها اخیراً آمده اند تمام فوت و فن معماری سنتی ایرانی را در کتابی به هفت زبان زنده دنیا چاپ کرده اند و هر جا می نشینند می گویند این معماری مال ماست نه ایرانیها و این معماری، معماری عربی است. آن وقت ما اینجا نشسته ایم و زار می زنیم که معماری ایرانی مرده. عربها که تا دیروز اصلاً نمی دانستند ریاضی چیست، هندسه یعنی چه و اصلاً معماری نداشته اند حالا هر جا که می روند می گویند اشکال الهندسیه العربیه!

وی با تایید اینکه همسایگان عرب ما هنرهای ایرانی را با نام خود در دنیا معرفی می کنند می افزاید: هنرمندان کشورهای پاکستان و افغانستان همیشه به وامگیری و الگوبرداری از هنر معماری ایرانی اذعان می کنند و خود من هم در سفر به این کشورها این مسئله را از نزدیک دیده ام، اما متاسفانه در کشورهای عربی با اینکه همه آن چیزی که در معماری استفاده می کنند نشئت گرفته از معماری ایرانی است آن را انکار کرده و متعلق به خود می دانند.

وی افزود اعراب همسایه ما هیچ پیشینه ای در هنر معماری ندارند و با توجه به اینکه کار دست معماران ایرانی از هندوستان تا غربی ترین نقاط خاورمیانه وجود دارد منابع خود در این رشته را این آثار و همچنین تالیفات اساتید ایرانی قرار داده و مبادرت به نوشتن کتاب با نام معماری عربی کرده اند در حالی که تنها اعراب شمال آفریقا دارای یک معماری با هویت مستقل هستند که آن نیز به رغم نزدیکیهای جزئی تفاوتهای زیادی با معماری ما دارد و چندان هم قوی نیست.

محمود فرشچیان درباره واکنش مسئولان سازمان میراث فرهنگی و سایر نهادهای مرتبط گفت : مسئولان در مورد این مسائل سکوت می کنند اما متاسفانه اعراب هیچ توجهی به این مسائل از خود نشان نمی دهند و با کار خود هنر ایرانی را مورد تهاجم قرار داده اند.

وی افزود: ایران مانند یک گنجینه غنی و با ارزش از انواع هنرهاست و همسایگان ما چون می خواهند برای خود فرهنگ سازی کنند چنین کارهایی را انجام می دهند در صورتی که مسئولان و مراجع و اساتید هنر ایرانی باید با مرجع یابی مسائل رخ داده برای آن چاره اندیشی کنند.

بن مايه:خبرگزاري مهر

بايگاني جستاري :دسيسه هاي ضد ايراني

به امید ایرانی آباد و آزاد در سایه حاکمیت ملی

پاینده ایران

Entry Filed under: Uncategorized. .



No Comments yet Add your own

  • 1.    هه لو  |  دسامبر 5th, 2008 at 12:27 ق.ظ

    مرو شهر کهن ایرانی است كه امروزه در تركمنستان در آبادي كوچكي واقع در صحراي كراكوم در كنار رودخانه مرغاب قرار گرفته است. اين رودخانه با طول 853 كيلومتر از شمال شرقي افغانستان سرچشمه گرفته و در صحراي كراكوم در شمال شرقي تركمنستان فرو مي ريزد.از هزاره سوم قبل از ميلاد كه شهرنشيني به طرف دشت هاي آسياي مركزي تغيير جهت مي دهد، روستاهاي واقع در اين دشت كه در هزاره سوم قبل از ميلاد عصر برنز ساكنين مناطق كوهستاني بودند با مهاجرت به كناره رودخانه مرغاب 1 باعث گرديدند كه مرو يكي از هسته هاي مراكز فرهنگي پيش از تاريخ قرار گيرد.حفريات چند دهه اخير نشان داده كه مرو يكي از مراكز مهم فرهنگي غير الهي ايراني مي باشد كه بعدها مذهب زرتشتي در ميان مذاهب همكيشان خود با اين فرهنگ مرو در آميختند. اين كشفيات مويد آن است كه منابع نوشتاري اوستا و ودا در رابطه با فرهنگ ذكر شده و استفاده از هوم و يا سوم 2 كه در مراسم مذهبي هندو آريائي استفاده مي شده است در معابد مارگيانا يافت شده است و نشانگر تمركز فرهنگ ودايي و اوستايي مركز فرهنگي مرو بوده است. شهر مرو به نظر مي رسد كه توسط كورش بنا نهاده شده و در آنجا در اثر حملاتي كه عليه ماساگاتها كرد، به قتل رسيد. در زمان داريوش در كتيبه سه زبانه بيستون او به حمله هايي اشاره دارد كه براي پايان دادن به شورش در استان مارگيانا و يا مرو بوده استبه روز شد

  • 2.    ميهن پرستان كرد  |  دسامبر 5th, 2008 at 12:13 ب.ظ

    درود بر شما سرور ارجمند وبلاگ بروز است با مصاحبه سال 77 سرور محسن پزشكپور با راديو صداي ايران پيرامون شهادت فروهرهاپيروز باشيدپاينده ايران

Leave a comment

hidden

Some HTML allowed:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


تازه ها :

پیوندها

بایگانی‌ها